Începe a 23-a ediţie a Festivalul Internaţional George Enescu

A 23-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu începe în această seară. Până pe 24 septembrie, la Bucureşti şi în alte șapte oraşe din ţară, peste 3.000 dintre cei mai apreciaţi muzicieni români şi din străinătate vor fi protagoniştii celor peste 80 de evenimente din cadrul festivalului. Preşedintele de onoare este marele dirijor Zubin Mehta, iar directorul artistic este Vladimir Jurowski, dirijor al uneia dintre cele mai cunoscute orchestre britanice ale momentului, London Philharmonic Orchestra, care şi deschide festivalul. Radio România este atât producător, cât şi participant în cadrul festivalului. Directorul general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, ne-a vorbit despre implicarea instituţiei pe care o conduce în acest eveniment.
Georgică Severin: Cred că s-a pregătit la fel de serios ca și la edițiile precedente, poate un pic mai mult, pentru că prezența Radio România și a orchestrelor naționale este mai mare decât în alți ani. Și vă pot mărturisi, până acum cunoșteram activitatea din interiorul Radioului și a altor instituții pentru pregătirea Festivalului Enescu, dar de data asta, fiind implicat și participând la acest efort colectiv, mi-am dat seama cât de greu este, cât de multă muncă necesită și în același timp care sunt satisfacțiile când la sfârșit tragi linie și vezi că totul a ieșit bine. Peste 70 de concerte vor fi transmise în direct la Radio România Muzical și Radio România Cultural, însumând mai mult de 12.000 de minute.
Realizator: Interviul integral acordat de Georgică Severin poate fi ascultat astăzi la ora 9:45, la Radio România Muzical. În Bucureşti, concertele vor avea loc la Sala Palatului, la Ateneul Român şi la Sala Radio. În ţară sunt programate 12 concerte la Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău, Ploieşti şi Sibiu./eradu/atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 septembrie)