ALDE va hotărî după o dezbatere internă ce poziţie adoptă în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei pe tema familiei

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor urmează să ia o decizie politică în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei pe tema familiei, afirmă preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat că în această privinţă părerile sunt împărţite şi că este dreptul fiecăruia să aibă o opinie.
Călin Popescu Tăriceanu: „Am cerut organizaţiilor noastre să facă o dezbatere internă, unele din ele au făcut, unele nu au făcut, însă în momentul în care dezbaterea se va încheia vom hotărî care este atitudinea noastră publică. Să ştiţi că pe această problemă cred că sunt părerile împărţite şi este dreptul fiecăruia dintre noi să aibă o părere. Liberalismul decurge din evoluţia naturală a lucrurilor, deci bunul cel mai respectat şi cel mai presus este libertatea. De aici până la a şi legifera anumite lucruri care sunt, unele din ele, aş spune, contra naturii e o distanţă mare”.
Întrebat în legătură cu organizarea în toamnă a referendumului pe această temă, Călin Popescu Tăriceanu a spus că ALDE s-a pronunţat deja în favoarea acestui scrutin popular, transmite redactorul RRA Alina Stănuţă./aboboc/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 septembrie)