Primul spital de stat construit după 1989 în România a fost inaugurat la Craiova

Primul spital de stat construit după 1989 în România a fost inaugurat la Craiova. Banii, aproximativ 8 milioane de euro, au fost doar de la bugetul local. Cele patru secţii ale noii unităţi sunt dotate la standarde europe. Directorul medical al Spitalului Filantropia, Lorena Dijmărescu.
Lorena Dijmărescu: Proiectul a ieşit mult, mult peste aşteptările noastre, nu este numai un spital care să servească nişte servicii medicale de rutină, este primul spital public din România realizat după revoluţie şi este la standarde europene, clădirea este securizată cu toate sistemele de securizare, este cu supraveghere video, cu interconectivitate între secţii, între pavilioane, avertizoare de fum, deci nu se fumează în spital, toate sistemele de supraveghere sunt active, sunt filtre biologice, toată sterilizarea aerului se face prin filtre biologice din sistemul de climatizare.
Realizator: Noul spital a fost construit pe o structură de rezistenţă abandonată de lângă Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a precizat la inaugurare ministrul muncii şi fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu./rduinu/atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 septembrie)