Toate autorităţile de management din România au fost acreditate pentru atragerea de fonduri europene

Toate autorităţile de management din România au fost acreditate pentru atragerea de fonduri europene, a anunţat astăzi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, aflat într-o vizită de două zile în România. De altfel, demnitarul comunitar a spus şi că primii bani au ajuns în ţara noastră luna trecută, iar acum se aşteaptă noile facturi.
Corina Creţu: „Au fost acreditate toate autorităţile de management şi control a bugetului de 23 de miliarde de euro care a fost alocat României pentru perioada de programare 2014-2020. Peste vară, comisia a rambursat deja 95 de milioane pentru iniţiative pentru IMM-uri şi pentru asistenţă tehnică şi mai avem în analiză facturi, adică cereri de plată de 350 de milioane de euro, care urmează a fi plătite cât mai curând posibil. În privinţa managementului deşeurilor, achiziţii publice, infrastructura pentru cercetare şi, nu în ultimul rând, domeniul transporturilor, cu toţii ne dorim o pregătire mult mai serioasă a proiectelor privind infrastructura”.
Realizator: Precizările au fost făcute după întâlnirile avute dimineaţă cu preşedinţii celor două camere ale parlamentului şi au precedat întrevederea de două ore cu premierul Mihai Tudose. De altfel, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a fost prezentă şi în prima parte a şedinţei executivului, când s-a discutat despre situaţia actuală a manualelor şcolare şi cea de la Institutul Cantacuzino./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 septembrie)