Iniţial am vrut să fie un tort. Dar cum crema a curs la vale… am transferat totul într-o caserolă.

Crema este foarte simplă: 400 grame de lapte condensat se bate cu mixerul şi se adaugă 5 linguri de brânză de vaci, mixând continuu până la omogenizare. Se dă peste noapte la frigider.

Blatul:

5 albuşuri, 5 linguri de zahăr, 100 grame de mac, 100 grame de biscuiţi

Macul şi biscuiţii se mixează fin la robot. Albuşurile se bat spumă tare, se adaugă zahărul şi se bat din nou cu mixerul până se întăreşte compoziţia. Se adaugă macul şi biscuiţii măcinaţi, amestecând cu mişcări ample, pentru a nu pierde aerul din compoziţie.

Se împarte în două aluatul şi se coc cele două părţi pe rând, la foc mic, într-o formă rotundă de tort.

Se ung cele două blaturi cu crema, se taie pătrăţele şi se aşează în straturi într-un vas de sticlă, alternând cu boabe de struguri albi (250 de grame)

Se dă la rece.

dana1Ok, nu a ieşit sub formă de tort, dar oricum este un desert foarte bun şi răcoros, în ciuda a ceea ce ar putea spune cârcotaşii!

Poftă bună!

Daniela Sîrbu