Interviu cu Olya Booyar, directorul Departamentului Radio din cadrul ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union)

Reporter: Florin Orban – Pe fondul acestei explozii de tehnologii media noi, unii afirmă că radioul va muri. Este adevărat că radioul e pe moarte?
Olya Booyar: Oamenii prevăd moartea radioului de generaţii întregi, însă radioul nu este deloc mort, el este activ, doar că funcţionează pe diferite platforme. În regiunea Asia-Pacific, în toate cele 69 de ţări, radioul este în continuare extrem de important şi este extrem de viu – şi chiar atrage noi ascultători. De exemplu, în timpul Adunării Generale vom avea o sesiune de radio intitulată „Televizorul n-a ucis radioul” („Video didn’t Kill the Radio Star”).
Florin Orban: Între transmisia on air şi online, ce va decide viitorul? Cine va câştiga?
Olya Booyar: Cred că amândouă, pentru că transmisia online şi transmisia on air sunt două lucruri diferite. Cred că lumea se va deplasa din ce în ce mai mult spre programele hibrid, care se sprijină reciproc. Deci, cei care vor urmări programe online vor fi diferiţi de cei care urmăresc programe on air, dar ei vor urmări acelaşi gen de programe, doar că în feluri diferite – iar noi vom răspunde potrivit nevoilor lor.
Florin Orban: Mulţumesc.
Olya Booyar: Cu plăcere./mbaciu/dsirbu

(RADOR – 11 septembrie)