Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a anunţat că marţi îl va nominaliza pe viitorul ministru al apărării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că mâine îl va nominaliza pe viitorul ministru al apărării, portofoliu deţinut, în prezent, interimar, de vicepremierul Marcel Ciolacu. El a spus că mâine va avea loc o şedinţă lărgită a partidului şi a ţinut să precizeze că în acest moment nu există o „criză” în MApN. Declaraţiile au fost făcute, ieri, la Ţebea, la comemorarea lui Avram Iancu, de la moartea căruia se împlinesc 145 de ani.

Liviu Dragnea a vorbit despre numirea noului ministru şi a precizat că nu este vorba de nicio criză în acest domeniu, nici măcar financiară.
Liviu Drgnea: „Marţi avem un Birou Permanent Național lărgit, unde voi propune, din partea partidului, premierului un nume, ulterior să fie prezentat președintelui României și nu văd ce criză e. La Armată este un ministru interimar, are toate competențele. Marți va fi propus un ministru plin, nu poate să fie nicio criză, nici măcar o criză financiară. Bani sunt suficient la Ministerul Apărării. Joi, vineri ar trebui să fie pregătiți să facă plățile către angajați. Din partea noastră, marți decizia este luată oficial și anunțată și cred că și președintele va fi de acord să se întâmple numirea efectivă chiar marți”.
Pe de altă parte, liberalii nu văd cu ochi buni demisia ministrului Adrian Țuțuianu, chiar înaintea unei vizite importante la Pentagon, iar Ludovic Orban a criticat inclusiv deciziile actualului guvern cu privire la bugetul apărării.
Ludovic Orban: „Este evident că guvernul nu vrea să-și onoreze angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei și, mai ales, pentru conferirea siguranței pentru fiecare român. Este o harababură generalizată în care nimeni din România nu mai știe la ce să se aștepte din partea Guvernului. Sper, totuși, să fie numit cât mai repede un ministru și toate angajamentele pe care le avem față de partenerii din NATO și Uniunea Europeană să fie transpuse în practică”./aboboc/opopescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 septembrie)