Centrul Educativ Tîrgu Ocna a participat la Festivalul National de Folclor

Centrul Educativ Tg. Ocna,  a participat vineri, 8 septembrie, începând cu ora 10.00, la Festivalul de Folclor pentru persoanele private de libertate, ediţia a III-a, ce s-a desfăşurat la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Grupul artistic folcloric, constituit la nivelul centrului, a prezentat, pe scena festivalului,  un scurt program artistic cu dansuri din zona Moldovei.

„Evenimentul, organizat pentru al treilea an consecutiv, are loc în baza unei colaborări începute între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, încă din anul 2013. El vizează promovarea tradiţiilor, obiceiurilor populare româneşti şi valorificarea valenţelor educative ale acestora, dar şi identificarea şi dezvoltarea aptitudinilor artistice ale persoanelor aflate în detenţie”,.

Au  participat  66 de persoane private de libertate la acest festival, din 13  penitenciare, care au prezentat un program artistic structurat pe trei secţiuni distincte: muzică populară, dansuri populare şi o paradă a costumelor populare specifice. De asemenea, vizitatorii au putut viziona expoziţia de obiecte tradiţionale româneşti confecţionate de persoanele private de libertate în atelierele ocupaţionale, în cadrul activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială.

RADOR – 12 septembrie