Interviu cu Dominique D”Olne, şeful Radio News de la RTBF

Reporter: RTBF şi Radio România au o îndelungată istorie de cooperare. Unde suntem astăzi?
Dominique D’Olne: Este efectiv o lungă istorie pentru că, în calitate de servicii publice, noi ne vedem cooperând într-o serie de organisme comune, în special UER, EBU, Eurovision, şi apoi, acum, de mai bine de două minute, reţeaua Euranet, care a devenit Euranet Plus, reţeaua de radio public şi privat care produce împreună programe de informaţii despre Uniunea Europeană; este un program important, care a ajuns în cea de-a treia etapă a sa, care tocmai a început.
Reporter: Mai exact, aveţi nişte proiecte clare referitoare la Euranet Plus. Să vorbim puţin mai mult despre acest proiect şi despre acoperirea subiectelor legate de UE, vă rog!
Dominique D’Olne: UE este ceva care nu are tot timpul o presă bună, care este dificil de promovat, atât în public, cât şi în redacţii, şi meritul unui proiect ca Euranet Plus este să încurajeze radiourile şi publicul privat să-şi acopere domeniile şi să facă cetăţenii din cele patru colţuri ale Europei să înţeleagă importanţa acestor domenii şi motivul pentru care politicienii tratează aceste teme, la Strasbourg, la Bruxelles, zilnic. Şi, de asemenea, este important să facă să înţeleagă auditoriul şi publicul nostru, cetăţenii, importanta politicii europene în viaţa lor cotidiană.
Reporter: Vă mulţumesc mult!/rcostea/dsirbu

RADOR – 12 septembrie