Sinaia – locul de întâlnire al difuzorilor publici din întreaga lume

Astăzi, la Casino Sinaia, în prezenţa Ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a 26-a întâlniri a difuzorilor publici din întreaga lumePBI 2017, organizată de Radio România.

Conferinţa a fost deschisă de Directorul General Interimar al Radio România,

2PBI - Sinaia 2017 - 12.09.2017 - Foto. Alexandru DoleaGeorgică Severin: „Radio România, o instituţie media only radio, are onoarea să găzduiască această reuniune la cel mai înalt nivel a difuzorilor publici din întreaga lume. Îmi exprim speranţa că aceste două zile de discuţii, ca de altfel întreg timpul petrecut la Sinaia, vor fi un prilej de a restabili nu doar principiile de bază ale presei audio-video dar şi de a identifica, totodată, principalele provocări cu care ne confruntăm şi, mai ales, de a găsi răspunsurile la acele întrebări care ne preocupă pe toţi.”

1PBI - Sinaia 2017 - 12.09.2017 - Foto. Alexandru DoleaMinistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a subliniat faptul că „Radiodifuzorii publici joacă un rol socio-economic fundamental şi unic. În Europa ei sunt vehiculul prin care sunt afirmate valorile noastre, sunt promovate interesele noastre economice şi este afirmată diversitatea noastră culturală.”

5PBI - Sinaia 2017 - 12.09.2017 - Foto. Alexandru Dolea„Este bine că suntem împreună! Împreună, pentru a întări rolul nostru ca difuzori publici: acela de a informa, de a educa şi de a produce divertisment pentru publicul nostru. Să informăm într-o lume de ştiri false şi propagandă, să educăm aducând complexitatea lumii noastre în fiecare familie şi să producem divertisment în limbi şi moduri diferite – aceasta este menirea noastră. Pe scurt, conţinut global pentru fiecare cetăţean! Noi, cei de aici, producem anual conţinut original, cheltuind mai mult decât Google, Amazon şi Apple la un loc, iar cetăţenii din ţările noastre nu ştiu toţi acest lucru”, a afirmat Jean-Paul Philippot, Preşedintele Uniunii Europene a Audiovizualului (EBU).

Lucrările au continuat cu abordarea unor teme de interes pentru acest moment al dezvolării mass media publice: Redefinirea valorilor media publice în secolul 21, Schimbări în sistemele financiare şi apărarea difuzorilor publici, Populismul la timpul ştirilor false, Radioul în era new media, Mândri să servim comunităţile.

Personalităţi din întreaga lume, prezente la Sinaia au vorbit despre modul în care radiodifuzorii de pe toate continentele se raportează la transformările din industria media. Conferinţa PBI 2017 continuă miercuri.

Detalii, pe www.pbi2017.srr.ro.