Raportul de activitate al TVR pe 2016 a fost respins de comisiile parlamentare de specialitate

Lovitură pentru TVR. Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune pe 2016 a fost respins de comisiile de cultură din Parlament. Dacă este respins şi de plen, Consiliul de Administraţie va fi demis. Cu detalii vine colega mea Rodica Trică. Bun găsit Rodica! Se ştie când va avea loc acest plen?

Reporter: Bun găsit tuturor! Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune urmează să fie dezbătut chiar în plenul care va avea loc mâine. Mai mult decât atât, un prim pas spre demiterea conducerii Consiliului Administrativ al SRTV este reprezentat de acest raport de activitate pe anul 2016, raport care, iată, a fost respins în comisiile de cultură.

Vorbim despre o respingere categorică şi ne referim aici la numărul de voturi. Vorbim despre 17 voturi pentru, unul împotrivă, dar şi două abţineri. De această dată raportul, vă spuneam, urmează să intre în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, iar dacă va primi şi de această dată tot un vot de respingere, atunci Consiliul de Administraţie al TVR va fi destituit de drept. De asemenea, vă reamintesc că în aceste condiţii Legea audiovizualului prevede că respingerea raportului de activitate duce la demiterea Consiliului de Administraţie şi a preşedintelui-director al SRTV.

Ne reamintim că în continuare Televiziunea Publică adună datorii. De altfel, are de plătit aproximativ 650 de milioane de lei, adică 145 de milioane de euro, suma reprezentând de această dată doar datoria istorică a TVR şi asta la data de 31 decembrie 2016./lazard/fcostea

B1 TV – 19 septembrie