Un bijutier rus a confecţionat bijuterii din şireturi şi gumă de mestecat, în amintirea anilor 1990. Bijutierul rus Diana Dzhanelli a lansat o nouă colecţie de bijuterii intitulată «Elegant», inspirată din cultura rusească a anilor 1990, anunţa corespondentul «Lenta.ru» marţi, 26 septembrie.

siretDin colecţia inedită fac parte brăţări, care pot fi purtate şi ca chokere, legate cu șireturi negre sau colorate sau corzi care au la capete un aglet sau aiglet (aglet provine din franceza veche de la aguillette sau aiguillette) din aur alb, cu diamante, cu petre şi cu denumirea brandului «Lihie» gravată. Amintim că chokerele sunt sunt în mare trend, fiind la modă la categoria fancy, „a must”, în această perioadă. Colecţia mai conţine cercei confecţionaţi din bile de gumă de mestecat de diverse culori, cercei care sunt decoraţi cu motive inspirate din insignele din perioada sovietică şi cercei în forma jucăriilor Tumbler, inele masive cu vulturi, care amintesc de bijuteriile purtate de pasionaţii de muzica rock. Potrivit declaraţiilor bijutierului rus, ea a creat colecţia atât din amintirile proprii din copilărie şi din adolescenţă, cât şi a prietenilor săi.
Compania producătoare de bijuterii Dzhanelli Jewellery House din Rusia a fost fondată în anul 2010 de Diana Dzhanelli. Bijutierul rus şi-a început carierea la Fabrica de Bijuterii din Moscova, unde era angajată cu pictor principal, apoi ea şi-a deschis propria afacere Marca Dzhanelli Jewellery, care vinde pe piaţă bijuterii din argint, aur, platină, aluminiu şi titan, folosind pietre semipreţioase şi preţioase, email şi diverse tehnici de decorare, precum şi fragmente din cristale vechi.(www.lenta.ru -27 septembrie) -/vdraguta

RADOR, 29 septembrie