TIMPUL: Fondatoarea Rezervaţiei de urşi: Fiul lui Trump şi regele Juan Carlos au ucis urşi în România

TIMPUL (R.Moldova), 27 septembrie 2017 –  Fondatoarea rezervaţiei de urşi din Zărneşti, Cristina Lapis, spune că în România se organizează „safari-uri” pentru clienții bogați din Occident. Potrivit acesteia, fiul lui Donald Trump a venit aici să vâneze, la fel ca și regele spaniol Juan Carlos, care a ucis cinci femele de urşi însărcinate.

Cristina Lapis, fondatoarea Rezervaţiei de urşi bruni „Libearty“ din Zărneşti, a făcut această declaraţie pentru un corespondent Ouest France, care a venit la Zărneşti, în judeţul Braşov, pentru a vizita Sanctuarul.

La finalul articolului, Cristina Lapis vorbeşte despre cât de greu se schimbă mentalităţile în România şi face o declaraţie tulburătoare despre modul în care uciderea urşilor din România este motiv de „distracţie“ pentru străini.

„România are cea mai mare populaţie de urşi bruni din Europa, estimată la 5000 de exemplare, 60% din populaţia de urşi a continentului. Este o adevărată avere, care trebuie păstrată! Cu toate acestea, legea permite încă vânătorilor să ucidă aceste animale. Mai rău, sunt organizate “safari-uri” pentru clienții bogați din Occident. Fiul lui Trump a venit aici să vâneze, la fel ca și regele spaniol, Juan Carlos, care a ucis cinci femele de urşi însărcinate, în timpul unei petreceri de vânătoare! Atâta timp cât este permisă această practică lucrativă și nu li se va interzice să plece cu capul animalului sub formă de trofeu, nimic nu se va schimba”, a declarat Cristina Lapis, pentru Ouest France.