HETI VILÁGGAZDASÁG: La Opera din Cluj-Napoca s-a cântat despre Allah – extremişti de dreapta au tulburat spectacolul

HETI VILÁGGAZDASÁG (Ungaria), 2 octombrie 2017 – În timpul unui spectacol de la Opera Română din Cluj a izbucnit un scandal din cauza unui cântăreţ musulman – relatează transindex.ro.

La primul spectacol al noii stagiuni a fost prezentată piesa modernă Omul cu arma – Slujbă pentru pace de Karl Jenkins. La un moment dat, când a început să cânte Refi Erghiun, un muezin originar din Dobrogea, câţiva membri ai formaţiunii extremiste de dreapta Noua Dreaptă aflaţi în sală s-au ridicat de pe locuri şi au început să cânte din toată puterea imnul României.În acest moment Erghiun s-a văzut nevoit să se oprească din cântat, iar tehnicienii au întrerupt o vreme luminile de pe scenă, până când echipa de pază i-a condus pe neonazişti afară din sală. În timp ce era condus afară Călin Mărincuş, conducătorul acţiunii, a mai afirmat că piesa a fost adusă de la Bucureşti pentru a spăla cu ea creierul clujenilor. „Este vorba de o slujbă care vorbeşte despre cât de mare este Allah, ca şi cum nu am vedea ce se petrece în lume. A fost nevoie să se prezinte aici pentru a vedea şi noi cât de bun este multiculturalismul, cât de bine ni se potriveşte şi ce rezultate benefice aduce. Acel muezin a cântat de mai multe ori Allah Akbar, când aceleaşi cuvinte au fost strigate chiar şi azi la Marseille, unde au fost omorâte două persoane”- a afirmat liderul neonazist.

Toţi membrii grupului care a protestat au fost escortaţi la poliţie, iar directorul operei nu a dorit să comenteze cele întâmplate.

Traducerea: Imola Stănescu