Deputaţii au respins moţiunea simplă pe transporturi depusă de PNL şi USR

Deputaţii au respins astăzi moţiunea simplă pe transporturi depusă de PNL şi USR. Au fost 104 voturi pentru şi 155 împotrivă. Relatrează Iulia Gherman.
Reporter: Deputaţii PNL şi USR, semnatarii moţiunii, l-au acuzat pe ministrul Răzvan Cuc de incompetenţă în gestionarea transporturilor şi deblocarea investiţiilor în infrastructura din acest domeniu. În textul moţiunii se subliniază că autostrada Sibiu – Piteşti – Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni sau Transilvania se află în pericol de nerealizare. Se vorbeşte despre situaţia de la Tarom, de la CFR şi din sectorul naval, apreciată de semnatari drept dezastruasă.
Deputat PNL, Lucian Bode: Sunteţi captivi intereselor politice ale PSD, interese care nu au nimic comun cu performanţa, eficienţa şi dezvoltarea acestui domeniu. Sunteţi omul unei grupări din PSD care vă foloseşte pentru a-şi satisface propriile capricii, capricii financiare, bineînţeles!
Reporter: În replică, ministrul Răzvan Cuc a declarat că moţiunea nu are fundament, şi că ineficienţa din companiile şi societăţile subordonate Ministerului Transporturilor are drept cauză guvernările în care s-au regăsit mulţi parlamentari aflaţi acum în banca opoziţiei.
Răzvan Cuc: Cred că unora din sală aş putea foarte uşor să le aduc aminte de Transalpina, „drumul de diamant” sau de mandate întregi în care doar s-a promis şi nu s-a făcut nimic. Am deblocat proiecte vitale pentru ingrastructură, ne-am orientat în primul rând spre folosirea resurselor deja existente, cei mai mulţi kilometri de autostradă din România au fost finalizaţi în mandatele miniştrilor PSD./rduinu/aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 octombrie