Social-democraţii sunt reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional

 De mai bine de două ore, social-democraţii sunt reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în care se discută despre remanierea guvernamentală. Înainte de începerea şedinţei, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, şi şeful executivului, Mihai Tudose, au avut o discuţie separată, dar nu au făcut declaraţii presei. La sediul PSD sunt şi liderii organizaţiilor din centru şi din ţară. Care este mesajul acestora ne spune acum, în direct, reporterul nostru Mugur Mihăiţă.
Reporter: Bună seara! Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD continuă aici, la sediul central al partidului. La sosire, membrii forului de conducere al social-democraţilor au făcut un apel la calm şi responsabilitate. Preşedintele filialei bucureştene a PSD, Gabriela Firea, a reproşat faptul că premierul şi-a făcut publice nemulţumirile înainte de a le discuta în partid.
Gabriela Firea: Toate aceste nemulţumiri, posibile frustrări trebuie să fie întâi anunţate în forurile de conducere, şi nu în spaţiul public, pentru că ele până la urmă nu fac altceva decât să întărească opoziţia, să dea apă la moară criticilor noştri şi să slăbească partidul.
Reporter: Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Fifor, susţine că această întâlnire este benefică, deoarece se va găsi cea mai bună soluţie pentru a se depăşi această situaţie.
Mihai Fifor: Discutăm despre un guvern politic şi discutăm despre nominalizări politice, care au fost făcute în CEx şi care s-au făcut prin votul colegilor din CEx, aşa că în CEx discutăm orice fel de soluţie.
Reporter: La sfârşitul acestei şedinţe aşteptăm decizia conducerii PSD privind actuala situaţie din partid şi remanierea Cabinetului Tudose./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 octombrie)