Timișoara găzduiește Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie, ediția a XVII-a

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, lectori și invitați internaționali și-au confirmat prezența la cel de-al XVII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT 2017) ce va avea loc, între 18 și 21 octombrie a.c., la Timișoara.

Programul științific din acest an are ca temă principală „Patologia genunchiului”, subiect care va fi abordat în prezentările lor de specialiști de top din SUA, Luxemburg, Italia, Franța, Austria, Grecia, alături de chirugi și practicieni din România.  Printre ei se numără și Romain Seil, președintele Societății Europene pentru Sport, Traumatologie, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA), Brett Levine, Mark Pagnano (AAOS –Academia Americana de Ortopedie)  chirurgi și cercetători americani cu experiență în clinici din top 10 SUA și mulți alții. Lor li se alătură și medici români cu o vastă carieră internațională, precum Marius Scarlat, specialist la Clinica Saint Michel din Toulon , Mihai Horia Vioreanu (fost căpitan al echipei naționale de rugby a României), actualmente chirurg la Sports Surgery Clinic din Dublin, sau Florin Ramadani, din Austria.

Este prima ediție a congresului național în care este abordată și latura interdisciplinară din Ortopedie, evenimentul având secțiuni speciale legat de Imagistică Medicală, Recuperarea medicală, Asistența medicală generală sau Ortopedia Pediatrică. Pentru prima dată, la congres s-au putut înscrie și kinetoterapeuți, asistenți medicali și radiologi, fiind o ocazie perfectă de a afla noutăți din aria lor de specialitate, aplicate în raport cu evoluția în chirurgia ortopedică.

Două cursuri speciale sunt oferite de lectori reprezentând AAOS, Academia Americană de Chirurgie Ortopedică, și ESSKA. În paralel, Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie le oferă medicilor rezidenți prezenți la congres șansa de a participa la o sesiune specială cu premii, constând în participarea la trei evenimente internaționale importante, întâlnirea anuală AAOS, respectiv congresele ESSKA și EFORT. Premiile constau în suportarea taxelor de participare, transport și cazare pentru acei medici rezidenți care vor convinge juriul cu lucrările prezentate în secțiunea dedicată.

 Congresul va găzdui, în data de 19 octombrie, Adunarea Generală a Societății Române de Ortopedie și Traumatologie, în care se va alege noul Comitet Director și noul vicepreședinte, cel care va prelua președinția organizației începând cu anul 2019.

Congresul Național de Ortopedie și Traumatologie este un eveniment organizat  de către Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie (SOROT).  SOROT a fost înființată în 1990 și reunește ca membri un număr de peste 1000 de chirurgi.

Scopul principal al evenimentului este crearea unui cadru perfect în care toți specialiștii interesați pot lua contact cu ultimele noutăți din domeniu, de a schimba idei și a porni colaborări cu medici din țară și străinătate.

Pentru mai multe informații, consultați site-ul evenimentului și site-ul Asociației Sorot:

http://eventsdesign.ro/sorot/ și http://www.sorot.ro/

Ultimele detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.facebook.com/CongresSOROT