Aspecte de la audierea procurorului-şef al DNA

Realizator: Raportul întocmit de Inspecţia Judiciară în urma controlului efectuat la DNA conţine foarte multe menţiuni nereale, eronate sau chiar contradictorii, a spus, astăzi, în faţa CSM, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. Ea susţine că este „total neadevărat” că au crescut cu 87% achitările în dosare. În plus, concluziile raportului de control sunt neunitare şi a existat „senzaţia” că s-a venit cu „anumite teme” care trebuiau verificate.

Laura Codruţa Kövesi: În timpul controlului am sesizat anumite lucruri în care senzaţia noastră, şi care s-a confirmat ulterior, a fost că s-au căutat dosare, au fost verificate anumite dosare, au fost verificate anumite activităţi pe care procurorii le fac, s-au citit anumite acte din anumite dosare.

Realizator: Amintim că Inspecţia Judiciară a transmis, pe 5 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului desfăşurat la DNA. Coordonatorul echipei de control la DNA, Elena Rădescu, şi-a prezentat ieri, poziţia asupra acestuia, iar luni este aşteptat să-şi spună opinia inspectorul şef adjunct Gheorghe Stan./avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 octombrie