Chiar dacă intenția este bună, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă nu este neapărat o idee bună din punct de vedere sanitar.

Corpul uman este compus în proporţie de peste 60% din apă. Prin urmare, consumul de apă zilnic și regulat este important. La serviciu, acasă, la sala de sport, la plimbare, băutul apei ar trebui să fie un gest repetat în timpul zilei. Un adult obișnuit, cu o masă corporală normală, ar trebui să bea șase până la opt ceşti de apă în fiecare zi, adică 1,5 până la 2 litri, și cel puțin doi litri dacă el nu consumă prea multe legume.
Din acest motiv, mulți oameni umblă cu o sticlă mică de apă, plată sau minerală, ușor de transportat, pe care o umplu de câte ori doresc după ce conținutul original a fost băut. Dar acest lucru este complet greşit. Sticla trebuie aruncată după ce apa din ea a fost băută, deoarece reumplerea ei favorizează apariția bacteriilor, potențial purtătoare de boli. Astfel, un studiu recent a subliniat că o sticlă reutilizată de mai multe ori conține de 20 de ori mai multe bacterii decât castronul unui câine și de 100 de ori mai multe decât vasul de toaletă. Astfel, pentru a fi şi buni ecologişti, este de preferat ca oamenii să folosească un recipient de sticlă (mai puțin practic deoarece se poate sparge în timpul transportului) sau de inox (mai durabil), recipiente care sunt mai puţin generatoare de bacterii./rcostea/vdraguta

www.levif.be – 17 octombrie