Elena Udrea audiată de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI

Fostul deputat, Elena Udrea, a susţinut, astăzi, în faţa Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, că există un stat paralel care controlează societatea folosind justiţia ca instrument principal. Ea a prezentat membrilor comisiei date şi exemple din perioada 2010 – 2015 care arată, în opinia sa, cum s-ar fi creat acest stat paralel şi care este forţa lui.

Elena Udrea: S-au construit culoare în Justiţie, însemnând procurori, judecători care execută ordinele sistemului, care construiesc dosare, judecători care dau sentinţa aşa cum doresc şefii acestui sistem în statul paralel. De asemenea, este adevărat faptul că există un interes economic al acestui stat paralel creat în România sub domnul Coldea în vremurile de dinainte, acum, în continuare rezistând cu alţi şefi. Da, există aceste interese economice care au dus la închiderea unor firme, arestarea unor oameni de afaceri incomozi.

Realizator: Elena Udrea a prezentat, în cadrul audierii, nume din justiţie, SRI şi media, iar comisia parlamentară va avea o corespondenţă cu aceste persoane şi va decide care dintre ele ar putea oferi informaţii suplimentare, a precizat preşedintele Comisiei, senatorul Claudiu Manda, citat de redactorul RRA, Angela Matei. Pentru săptămâna viitoare a confirmat, deja, prezenţa fostul preşedinte Traian Băsescu./rpatulea/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 octombrie