În Norvegia se va deschide primul restaurant subacvatic din Europa

Primul restaurant subacvatic din Europa se va deschide în Norvegia. Localul va fi parţial scufundat pentru a le da posibilitatea clienţilor să vadă ce este sub apă. Jumătate din construcţie se va ridica pe coasta de sud a Norvegiei, iar cealaltă parte va fi sub apă. Clădirea este construită pentru a fi un restaurant cu 100 de locuri, însă va funcţiona şi ca centru de cercetare marin şi ca recif artificial pentru midii. Odată intraţi, vizitatorii vor putea să vadă viaţa marină printr-o fereastră panoramică imensă.
”Este mai mult decât un acvariu. Structura este gândită astfel încât să se integreze perfect în mediul marin la 5 metri sub apă”, au declarat reprezentanţi ai firmei Snøhetta, care se ocupă de design. Zidurile din beton vor avea 1 m lăţime, iar la exterior nu vor fi finisate, asperităţile fiind perfecte pentru a le permite midiilor să se ataşeze de zid. Midiile vor avea rolul de a atrage mai multe animale marine şi de a purifica apele. În timp ce clienţii vor mânca, specialiştii din staţia de cercetare vor studia viaţa peştilor, în special comportamentul în funcţie de sezon. Interiorul restaurantului va fi pictat în albastru marin cu tente verzi, algele marine, fundul mării şi marea însăşi fiind sursa de inspiraţie. În interior va şi un bar unde se va servi şampanie, iar decorul aici va fi reprezentat de scoici, nisip şi stânci. Clădirea va purta denumirea Under, care seamănă foarte mult şi cu varianta norvegiană a cuvântului ”minune”. Construcţia primului restaurant subacvatic din Europa va începe în februarie 2018 şi se va încheia la începutul anului 2019./aionescu/abuzoian

www.bani.md – 24 octombrie