O nouă sesiune de consultații gratuite în vederea depistării cancerului oral

Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială de la Spitalul „Prof. Dr. Dan Theodorescu” din Bucureşti oferă o nouă sesiune de consultaţii gratuite astăzi, între orele 9:30 şi 12:30, în vederea depistării cancerului oral. Şeful Clincii, Alexandru Bucur, avertizează că numărul bolnavilor afectaţi de tumorile maligne ale cavităţii orale este într-o continuă creştere, doar anul trecut înregistrându-se peste 500 de cazuri. Profesorul Alexandru Bucur ne spune ce semne ar trebui să ne trimită de urgenţă la medicul stomatolog.
Dr. Alexandru Bucur: Orice ceea ce apare anormal la nivelul cavității: o excrescență, o leziune ulceroasă, o  mobilitatea anormală a dinților, nu prezintă niciun fel de leziune, dar încep să se miște, că nu e vorba numai de parodontopatie, unerori leziunile acestea maligne intraosoase determină o topire a osului și atunci apare mobilitatea, că el nu mai are sprijin osos.
Realizator: Reporterul RRA, Adriana Turea, precizează că programările se pot face la numărul de telefon 0737.564.663./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 octombrie