Exploziv, Premiul ABU 2017

 

(3 noiembrie 2017)

Producţia de teatru radiofonic a Radio România, Exploziv de Elise Wilk în regia lui Mihnea Chelaru a primit Premiul Asia-Pacific Broadcasting Union 2017, la secțiunea Drama.

Din cele peste 260 de producții înscrise în cele două secțiuni, radio și televiziune, au ajuns în finala secțiunii radio 28 de producții în șapte categorii distincte.

Cele patru producții finaliste la categoria Drama a Premiilor ABU 2017 au fost: Radio România (ROR) cu Exploziv, Japan Broadcasting Company (NHK) cu The Piano That Awaits You, The Voice of Vietnam (VOV) cu Through the Field și Islamic Republic of Iran Broadcaster (IRIB) cu The Last Photo.

Comunicarea câștigătorilor a avut loc în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la Chengdu (China) azi 3 noiembrie, în cadrul celei de-a 54-a ediții a Adunării Generale ABU (ABU GA, 30 oct. – 4 nov. 2017).

Trofeul și diploma au fost înmânate Președintelui Director General Radio România, Georgică Severin de către Președintele ABU, Ko Dae Young.

Reţeaua ABU este formată din 272 de membri, difuzori de media din 69 de ţări ce depăşesc regiunea Asia-Pacific, din Turcia până în Samoa și din Rusia în Noua Zeelandă. Asociaţie profesională înființată în 1964, ABU a aniversat 50 de ani de existenţă în 2014, jumătate de secol în care a susținut dezvoltarea acitvității media, a reprezentat interesele comune și a stimulat cooperarea difuzorilor de radio și televiziune, a promovat producțiile acestora.