Caravana „Alege oaia”, în Piaţa Obor din Bucureşti

Campania Naţională de Informare şi Promovare „Alege oaia”, desfăşurată sub coordonarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, continuă la acest sfârşit de săptămână în Piaţa Obor din Bucureşti. Crescătorii de ovine îi aşteaptă pe vizitatori să guste din tocăniţa şi din pastrama de oaie pe care le pregătesc la faţa locului. Cei interesaţi pot cumpăra carne de oaie proaspătă, caşcaval, brânză de burduf cu aromă de cetină de brad şi must întrucât la târg sunt prezenţi şi producători autohtoni care îşi expun produsele spre comercializare.(…) La deschiderea evenimentului de astăzi din Piaţa Obor a fost prezent şi ministrul agriculturii, Petre Daea, care a lansat săptămâna trecută la târgul Indagra campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie.
Petre Daea: „De când am lansat campania ne gândim la această specie foarte valoroasă pentru ţară şi aceşti crescători de oi, oameni care pleacă cu lunile de acasă şi se întorc cu rezultatul muncii lor, se bucură tot timpul de puţinul pe care îl câştigă, iar noi prin această campanie dorim să câştige mai mult pentru că sunt produse foarte valoroase, sunt produse realizate de mâinile şi de sudoarea românilor şi pe care trebuie să le folosim”.
Săptămâna viitoare, caravana „Alege oaia” se va afla la Ploieşti pe Platoul din faţa Palatului Culturii./apuscasu/gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie)