De vorbă cu personalităţile locale

Având în vedere influenţa pozitivă a exemplului personal, cu ecou direct în structura interioară a fiecărui individ, precum şi importanţa de a valorifica din punct de vedere educativ orice aspect al vieţii cotidiene, în special în cazul minorilor şi a tinerilor aflaţi în perioada de formare şi definitivare a personalităţii, Centrul Educativ  Tîrgu Ocna şi-a propus, în cadrul proiectului educativ ,,De vorbă cu personalităţile locale’’, organizarea unor întâlniri cu personalităţi marcante din zonă.

Astfel astazi  06.11.2017 a avut loc la sediul Centrului Educativ Tîrgu Ocna o întâlnire cu Ionuţ Iftimoaie, la care au participat toate persoanele private de libertate din unitatea noastră.

 Întâlnirea a urmărit promovarea adevăratelor valori sociale şi dezvoltarea unor calităţi umane precum: dorinţa de cunoaştere şi perfecţionare, munca, studiul, perseverenţa, corectitudinea şi pasiunea. Temele abordate au fost ,,Sportul şi arta de a trăi sănătos’’, ,,Sportul şi alternative la influenţa negativă a străzii’’, ,,Autoapărarea – o luptă pentru tine’’.

Contactul nemijlocit cu persoane care, prin  efort propriu susţinut, au obţinut recunoaşterea societăţii, precum şi prezentarea directă a unor aspecte de viaţă care le-au marcat existenţa acestor persoane, pot constitui subiecte de reflecţie şi pot canaliza resursele individuale ale celor prezenţi în scopul adoptării unor conduite acceptate din punct de vedere social.

(Centrul Educativ  Tîrgu Ocna – 6 noiembrie 2017)