Radio Fiction Desk – 2017

Vă invităm pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro, să ascultaţi şi să notaţi cea de a patra piesă din cadrul concursului Radio Fiction Desk – 2017, premiera radiofonică Ciudatul rol al întâmplării, o adaptare după Ion Băieşu, interpretată de trupa de elevi-actori de la Colegiul Naţional Cantemir Vodă din Capitală.
Din distribuţie fac parte: Răzvan Asan, Andrei Mihai Bosoancă, Andrei Dimitrie Cotiţosu, Maria Cătălina Florea, Alexandra Oana Ilie, Mihai Manolache, Florin Pană, MaraTimnea, Cosmin Varodi, Matei Zgîmboi şi Cosmin Tănase, îndrumaţi de profesoara Mihaela Constantinescu. Echipa de realizatori este formată din: Radu Verdeş – asistenţa tehnică, Renata Rusu – regia de studio, Patrice Prundea – regizor muzical, Vasile Manta – regizor artistic, Silvia Cusursuz – adaptarea radiofonică şi Manuella Popescu.
Această nouă înregistrare radiofonică se alătură primelor trei piese din actuala ediţie a proiectului Radio Fiction Desk – 2017: Bacul nu-i sfârşitul lumii, de Filip Columbeanu – interpretată de elevii-actori de la Colegiului Naţional Ion Neculce, Steaua fără nume, o adaptare după Mihail Sebastian – interpretată de elevii-actori de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai şi Rămăşagul, adaptare după Vasile Alecsandri, interpretată de trupa de elevi-actori de la Şcoala Centrală, piese care pot fi ascultate şi votate pe site-ul tnr.srr.ro, pagina radiofictiondesk.srr.ro.
Radio Fiction Desk este un proiect concurs, realizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media – Teatrul Naţional Radiofonic, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, care îşi propune colaborarea cu trupe de actori formate din elevi ai liceelor bucureştene, pentru a realiza spectacole de teatru radiofonic. Succesul deosebit de care s-au bucurat primele două ediţii şi entuziasmul din cea de a treia ediţie, sunt o dovadă a creşterii interesului tinerei generaţii pentru această formă deosebită de exprimare artistică – teatrul radiofonic. Ca şi la ediţiile precedente, proiectul se va încheia în luna decembrie cu o Gală de premiere.
Începând cu acestă ediţie, Primăria Capitalei este Partener Instituţional al Proiectului Radio Fiction Desk.