Anani Nikić a primit azil politic în Rusia

Cetățeanului Muntenegrului Anani Nikić, care în țara sa a fost acuzat de tentativă de lovitură de stat și terorism la data de 6 octombrie anul trecut, i-a fost acordat azil politic în Rusia, transmite sâmbătă agenţia rusă Interfax, citând surse bine informate. „Autoritățile competente din Rusia, inclusiv serviciul de migrație, au analizat cererea cetățeanului privind acordarea azilului politic și au decis că urmărirea sa penală este motivată politic”, a declarat un interlocutor anonim al agenției.
În opinia lui, pe această bază lui Nikić i-a fost acordat azil politic și în curând va putea obține și o reşedinţă şi, mai târziu, şi cetăţenia rusă. Procuratura rusă a precizat recent că nu intenționează să-l extrădeze pe Nikić în Muntenegru, în baza Convenției europene din 1957 privind extrădarea, lucru despre care a informat în 9 octombrie şi Ministerul Justiției din Muntenegru.
Nikić este interpretul oficial al partidului de opoziție Frontul Democratic (DF), ai cărui lideri sunt, de asemenea, acuzaţi de implicare într-un complot eșuat organizat de structurile specifice ale Rusiei, în scopul de a împiedica aderarea Muntenegrului la NATO./ciliu/atataru

(www.beta.rs – 11 noiembrie)