Ministerul Transporturilor începe verificarea tuturor compartimentelor din compania Tarom

Ministerul Transporturilor începe, de mâine, verificarea tuturor compartimentelor din compania Tarom. Măsura a fost dispusă după incidentul zilele trecute, atunci când o aeronavă din flota operatorului aerian a decolat cu aproape 12 ore întârziere din cauza unor probleme tehnice la sistemul de navigaţie.
Dragoş Titea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor: Nimeni nu îşi mai permite ca să se lucreze într-o dezordine şi într-o harababură care a fost până acum la Tarom. Aţi văzut foarte bine toate problemele care au fost la compania Tarom, şi vreau să vă dau numai câteva exemple referitor la această întârziere: anul 2015 am avut 721.000 de lei pierderi, în anul 2016 am avut două milioane trei sute.
Realizator: Recent, ministrul transporturilor, Felix Stroe, evoca nevoia de restructurare a Tarom, despre care spunea că, deşi are în compartimentul financiar mult mai mulţi angajaţi decât una dintre companiile private autohtone, a transportat de trei ori mai puţin călători decât firma concurentă. Redactorul RRA Alexandru Lancuzov aminteşte că, din 2016, conducerea Tarom este asigurată de directori interimari, iar în acest an, deja, sunt patru persoane care au deţinut această funcţie./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 noiembrie