Poliţia Română va intensifica acţiunile în stradă

Poliţia Română va intensifica acţiunile în stradă în săptămâna care urmează. Obiectivul principal al poliţiştilor este salvarea de vieţi şi prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea şi sancţionarea celor care pun în pericol siguranţa traficului.

În cele şapte zile, poliţiştii vor organiza filtre şi acţiuni în stradă, utilizând aparate radar. Planul cuprinde cinci etape. Mâine, pe şoselele din ţară şi pe autostrăzi, poliţiştii rutieri şi de ordine publică vor utiliza permanent semnalele luminoase ale autospecialelor. Toţi conducătorii de autovehicule verificaţi vor fi testaţi în vederea depistării şi sancţionării faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. Ziua de marţi va fi dedicată depistării şi sancţionării şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, în timp ce miercuri acţiunile vor viza combaterea abaterilor săvârşite de pietoni.

Acţiunile de joi urmăresc sancţionarea celor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor. În perioada 17 – 19 noiembrie, acţiunile vor fi intensificate pentru depistarea celor care conduc cu viteză excesivă./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 noiembrie