Date ANCOM privind accesul la internet

Accesul la internet este în creştere cu 6% în primele şase luni din acest an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut – arată datele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, prezentate de vicepreşedintele Eduard Lovin. O creştere se înregistrează şi la numărul de SIM-uri active. Eduard Lovin a atenţionat operatorii din domeniu că riscă amenzi pe zi de întârziere dacă nu trimit datele către ANCOM:

Eduard Lovin: Mi-ar fi plăcut să ofer astăzi datele statisitice finale şi consolidate pentru tot sectorul. Din păcate nu putem face acest lucru, pentru că unii operatori încă nu au transmis datele către Autoritate. Aşa cum era de aşteptat, internetul îşi continuă creşterea. La jumătatea anului erau raportate aproximativ 4,6 milioane de conexiuni fixe şi 19,8 conexiuni mobile, în creştere cu aproximativ 6%. Vorbim de aceste rate de penetrare la fel, în uşoară creştere, de 84,7% internet mobil şi 23,5% internet fix la suta de locuitori.

Realizator: Datele au fost prezentate la o conferinţa la care au participat reprezentanţi guvernamentali în domeniul IT&C şi cei mai importanţi operatori telecom./pvelisar