Israel a oferit ajutor medical victimelor cutremurului care a avut loc la frontiera dintre Iran şi Irak

Israelul le-a oferit ajutor medical victimelor cutremurului care a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, la frontiera dintre Iran şi Irak. Peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 7.000 au fost rănite în seismul de 7,3 pe scara Richter. Oferta de ajutor a fost făcută în ciuda relaţiilor încordate dintre cele două ţări, Israelul fiind considerat de regimul de la Teheran drept principalul său inamic. Are detalii corespondentul RRA la Ierusalim, Dragoş Ciocîrlan.
Benjamin Netanyahu: Am văzut mame şi taţi căutându-şi copiii îngropaţi sub dărâmături. Sunt cu inima alături de ei. Ca tată, ca israelian, ca evreu vreau să ajut. De aceea, am dat dispoziţie.
Reporter: Israelul a oferit ajutor medical via Crucea Roşie Internaţională victimelor acestui dezastru. Netanyahu a explicat că Israelul nu este certat cu poporul iranian, ci cu regimul iranian. În anii trecuţi, Israelul a trimis ajutor umanitar în lumea întreagă: Haiti, Filipine, Mexico şi în alte locuri unde au avut loc dezastre naturale. Israelul a tratat medical mii de civili sirieni răniţi în războiul intern, care au ajuns la frontieră pentru a cere ajutorul. Premierul israelian a reamintit că poporul evreu a avut de suferit de-a lungul istoriei şi, din acest motiv, există o sensibilitate faţă de cei care au nevoie de ajutor medical./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 noiembrie