Liderul PSD, Liviu Dragnea, are îndoieli în ce priveşte ridicarea curând a MCV impus României de Comisia Europeană

Liderul PSD, Liviu Dragnea, are îndoieli în ce priveşte ridicarea curând a Mecanismului de Verificare şi Cooperare impus României de Comisia Europeană.
Liviu Dragnea: „În permanenţă la noi mai apare câte ceva. Eu nu cred că acest MCV se va ridica vreodată, sau mă rog în perioada asta contemporană. Şi peste 10 ani vor apărea îngrijorări despre Ordonanţa 13, e normal. Dar despre legile justiţiei la ce se referă? Care sunt marile îngrijorări? Decizia noastră a fost foarte clară transmisă şi public şi de mine şi de către premier, inspecţia judiciară va fi o instituţie autonomă, iar din punctul nostru de vedere, al partidului, numirile să rămână în continuare la preşedinte ca să păstrăm acest sistem care este foarte bun şi foarte cinstit”.
Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare reţine ideea că, deşi punerea în aplicare a unora dintre recomandări progresa bine, în cursul anului 2017, avântul reformelor s-a pierdut în ansamblu. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se află împreună cu premierul Mihai Tudose la Băile Herculane unde, mâine, va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional. Discuţiile vor viza: evaluarea activităţii guvernamentale şi bugetul de stat pe anul viitor./dursache/gpodea