Reprezentanţii medicilor de familie au avut o nouă întâlnire cu Mihai Tudose

Reprezentanţii medicilor de familie din România au avut o nouă întâlnire astăzi cu premierul Mihai Tudose, căruia şi s-au plâns de birocraţia excesivă care le îngreunează activitatea şi îi împiedică să îi trateze pe pacienţi. Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Rodica Tănăsescu, a declarat după întâlnirea avută cu şeful Guvernului că proiectul contractului-Cadru înaintat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu este de natură să simplifice birocraţia.
Rodica Tănăsescu: „Este un draft incomplet, care aduce un plus de birocraţie faţă de noianul de birocraţie pe care îl aveam, care nu respectă principiile noastre. E drept că este numai un draft de lucru asupra căruia se va interveni, dar noi avem propria noastră variantă de contract şi pe aceea vrem să lucrăm. Nu am primit toate anexele necesare. Oricum a fost un draft, să zice, dezamăgitor”.
Medicul Rodica Tănăsescu a mai spus însă că medicii de familie au primit asigurări de la reprezentanţii Guvernului că vor fi susţinuţi să îşi facă meseria./mnecula/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  (20 noiembrie)