Imperialul de Beethoven, cu Orchestra Națională Radio, la Sala Radio

Concertul nr. 5 în mi bemol major pentru pian și orchestră, supranumit Imperialul, ultimul concert pentru pian compus de Beethoven, se va afla pe afișul concertului Orchestrei Naționale Radio, programat vineri, 24 noiembrie, de la ora 19.00. Partea a doua a concertului va prezenta tot o lucrare de Beethoven, Simfonia nr. 5 în do minor, op. 67, iar în distribuția serii vor fi două nume familiare publicului de la Sala Radio: dirijorul Julien Salemkour și pianista Dana Borșan.

Invitat să dirijeze pe scene prestigioase ca Metropolitan Opera din New York, Teatro alla Scala din Milano sau Orchestra Simfonică din Berlin, dirijorul Julien Salemkour colaborează cu orchestre renumite ale scenei muzicale internaționale și cu artiști de talia unor Daniel Barenboim, René Pape, Anna Netrebko sau Rollando Villazón, pentru a cita câteva nume.

Solistă concertistă a Orchestrelor și Corurilor Radio și profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București, pianista Dana Borșan este astăzi o figură de referință a pianisticii românești, cu peste 900 de concerte și recitaluri susținute în România și în străinătate.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

RADOR – 21 noiembrie