Lansări la standul Radio România, la Târgul Internaţional de carte Gaudeamus

Târgul Internaţional de carte Gaudeamus – Carte de învăţătură continuă în Capitală, la Romexpo. De la ora 15:00, preşedintele de onoare al târgului, jurnalistul, poetul şi dramaturgul Matei Vişniec, va participa, în spaţiul de evenimente al Comisiei Europene, la dezbaterea „Europa teatrului şi a scriitorilor-circulaţia valorilor artistice ca fundament al Europei”. Tot astăzi, vizitatorii evenimentului sunt aşteptaţi la standul Editurii Casa Radio cu noi titluri în colecţii consacrate. Despre acestea ne vorbeşte reprezentantul editurii, Daria Ghiu.
Daria Ghiu: „Avem trei lansări la standul Radio România. Este vorba despre patru apariţii noi în trei colecţii: Colecţia „Fonoteca de Aur” – seria ‘Spectacolul poeziei’; lansăm „Coşbuc live”, 1963-1968, două recitaluri antologice din Fonoteca Radio, cu actori bine cunoscuţi. Sunt poemele lui Coşbuc puse practic într-un context contemporan, pentru că acest audiobook are o prezentare a poetei Ioana Nicolaie. În acelaşi timp, în aceeaşi colecţie, lansăm „Topârceanu, romanţa gramofonului”, versuri de Topârceanu, la fel, în interpretări antologice din Fonoteca Radio, prinse între ’62-’96, de data aceasta cu o prezentare de Florin Iaru. Avem o nouă apariţie. În Colecţia „Lecturi pe întuneric. Un spectacol audio” este vorba despre Şerban Foarţă, citeşte din „Caragialeta” şi „Caragialeta bis” , versuri alese şi citite de Şerban Foarţă într-o înregistrare realizată special în 2005 şi o nouă apariţie în Colecţia „Biblioteca de poezie românească”, carte cu două CD-uri. Este vorba despre Ana Blandiana. O carte intitulată „Este liberă floarea? Poeme rostite la Radio”, între 1965-2017. Este o istorie a Anei Blandiana la Radio, actualizată, pentru că, pentru această carte am făcut o nouă sesiune de înregistrări în acest an şi cartea are şi un cuvânt înainte despre importanţa vocii poetului”.
De asemenea, în Colecţia „Noapte bună, copii!”, Editura Casa Radio şi Alexandrina Halic îi aşteaptă pe cei mici, de la ora 12:00, cu poveşti de adormit copiii, reinterpretate grafic de artistul Alexandru Ciubotariu. Potrivit redactorului nostru Mihaela Helmis, astăzi la Târgul Internaţional de carte Gaudeamus – Carte de învăţătură vor avea loc peste 150 de evenimente./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 noiembrie)