Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat mai multe măsuri concrete pentru protejarea femeilor victime ale violenţelor

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat mai multe măsuri concrete pentru protejarea femeilor victime ale violenţelor, în cadrul unui discurs pe care l-a ţinut cu ocazia Zilei internaţionale de combatere a violenţei împotriva femeilor. Liderul francez a proclamat egalitatea dintre femei şi bărbaţi drept o mare provocare a mandatului său prezidenţial.
Societatea noastră este bolnavă de sexism – a declarat pe un ton solemn şeful statului francez. El a cerut şi observarea unui minut de tăcere în amintirea celor 123 de femei ucise în Franţa în 2016 de partenerul lor de viaţă.
Emmanuel Macron: „M-am angajat să fac din egalitatea între femei şi bărbaţi o cauză majoră a mandatului meu. Cel mai important obiectiv este eliminarea completă a violenţelor împotriva femeilor. Bugetul atribuit secretarei de stat însărcinată cu egalitatea între femei şi bărbaţi va creşte în 2018 şi va atinge cel mai ridicat nivel de până acum”.
Cele trei priorităţi enumerate de preşedintele Emmanuel Macron sunt educaţia şi lupta pe plan cultural în favoarea egalităţii dintre bărbaţi şi femei, de asemenea măsuri pentru ca femeile victime ale violenţei să fie mai bine primite, ascultate şi ajutate de structurile medicale şi de instituţii ale statului, cum ar fi poliţia, precum şi o întărire a pedepselor pentru bărbaţii care comit acte de violenţă împotriva femeilor, inclusiv prin hărţuirea acestora în spaţiile publice./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 noiembrie)