Proteste faţă de modificările aduse Codului Fiscal şi legilor justiţiei

Sindicate şi organizaţii civice au anunţat pentru astăzi proteste faţă de modificările aduse Codului Fiscal şi al legilor justiţiei. În capitală, organizatorii au fixat ca punct de întâlnire Piaţa Victoriei. Acolo este în acest moment şi reporterul Radio România Actualităţi, Cătălin Purcaru. Bună seara, Cătălin! Sunt oameni în piaţă la această oră?
Reporter: Bun găsit! Oamenii au început să se strângă aici, în Piaţa Victoriei, locul de întâlnire fiind insula din mijlocul acestei zone. Cei care au sosit până la această oră, şi vorbim de câteva zeci de persoane, poartă pancarte şi steaguri tricolore. Deocamdată nu putem vorbi de un număr semnificativ de persoane, însă acesta ar putea creşte semnificativ în perioada imediat următoare, în contextul în care 42 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, împreună cu două confederaţii sindicale – Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa – au făcut apel pentru susţinerea acestei manifestări. Nemulţumirile vin în urma adoptării prin ordonanţă de urgenţă a modificărilor la Codul Fiscal, precum şi a modului cum sunt dezbătute în comisia specială din Parlament modificările la legile justiţiei. La ora 19:30, potrivit organizatorilor, se va pleca în marş de aici, din Piaţa Victoriei, către Palatul Parlamentului, unde se va cere retragerea proiectului privind legile justiţiei, repingerea în legislativ a ordonanţei de urgenţă, dar şi demisia Cabinetului Tudose. O ultimă precizare: traficul nu este blocat în Piaţa Victoriei. Se circulă bine, deşi este destul de aglomerat în zonă.

Poliţia Rutieră Bucureşti anunţă că a luat măsuri pentru suplimentarea efectivelor şi, în funcţie de situaţie, va aplica restricţii de circulaţie pe traseul: Piaţa Victoriei – Universitate – Piaţa Constituţiei. Şoferii sunt rugaţi să respecte întocmai indicaţiile agenţilor din trafic./ovidiu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 noiembrie