A XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus la final

Cea de-a XXIV-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus, organizat de Radio România, a ajuns ieri la final. Pe lîngă cele 200 de evenimente editoriale şi educaţionale, în ultima zi a evenimentului au fost decernate şi premiile acestei ediţii.

Reporter: Angela Cerveni: Finalul evenimentului din acest an reprezintă începutul pregătirii celui care va fi în 2018.

Georgică Severin, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune: Închiderea târgului în mod oficial este un moment şi trist, dar şi fericit, în acelaşi timp. De ce fericit? Pentru că deja am început să discut cu echipa care se ocupă de Gaudeamus la noi, la Societatea Română de Radiodifuziune, de organizarea târgului de anul viitor, care va fi a XXV-a ediţie şi va fi sub semnul celor 90 de ani de emisie ai Radio România şi 100 de ani ai României Mari. Este un moment trist, pentru că se încheie un ciclu, un ciclu care a început cu ediţia de la Craiova, din primăvara acestui an. Am umblat cu Gaudeamus prin toată ţara, iar acum încheiem ediţia internaţională.

Reporter: Evenimentul a demonstrat că are un rol educativ important.

Matei Vişniec, preşedintele de onoare al Târgului: Imaginea cu care plec de la acest târg este imaginea copiilor care au venit să răsfoiască cărţi. Această imagine mi se pare tonică, o imagine care ne încurajează, care îmi spune că nu este totul pierdut, dimpotrivă totul este de câştigat şi este o frumoasă imagine a transmiterii valorilor, a gustului pentru lectură şi pentru frumos. Este şi un târg al educaţiei şi această misiune mi se pare că este una îndeplinită.
Reporter: „Târgul Internaţional Gaudeamus – carte de învăţătură” şi-a reconfirmat locul bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 noiembrie