Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu de ninsori abundente pentru mai multe regiuni ale ţării

Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu de ninsori abundente, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului pentru mai multe regiuni ale ţării, care sunt valabile până mâine seară. Meteorologul Oana Păduraru a precizat pentru Radio România Actualităţi:

Oana Păduraru: Administraţia Naţională de Meteorologie a şi emis mesaj de avertizare cod portocaliu pentru zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, unde ne aşteptăm la ninsori abundente şi strat consistent de zăpadă, dar şi intensificări ale vântului, şi, totodată, cod galben, pe de o parte, pentru ploi însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului în Muntenia, estul Olteniei şi în sudul Moldovei, dar şi pentru ninsori importante cantitativ, pentru strat de zăpadă şi intensificări ale vântului în zona de munte. Iar, în principal, zonele afectate ar fi Carpaţii Meridionali şi Orientali, dar şi sudul şi estul Transilvaniei şi în vestul Moldovei.

Cu puţin timp în urmă, meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru municipiul Bucureşti, ce vizează ploi însemnate cantitativ, acumulări de apă de 30-35 de litri/mp şi vânt puternic, până mâine dimineaţă. De altfel, Comandamentul pentru evaluarea stadiului pregătirilor de iarnă la nivelul Capitalei urmează să se întrunească astăzi, după avertizările meteo. Primarul general, Gabriela Firea, i-a convocat pe edilii celor 6 sectoare, operatorii de salubrizare, reprezentanţi ai RADET, RATB, ai Administraţiei Străzilor şi Drumurilor, ApaNova şi ai altor organisme cu atribuţii în realizarea Planului de deszăpezire şi combatere a poleiului./asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 noiembrie