Doamna Geneviève Darrieussecq, secretar de stat pe lângă Ministrul francez al Forțelor Armate, va efectua o vizită în România

Doamna Geneviève Darrieussecq, secretar de stat pe lângă Ministrul francez al Forțelor Armate, va efectua o vizită în România pe 30 noiembrie și 1 decembrie, la invitația domnului Mihai Fifor, ministrul român al Apărării Naționale, pentru a reprezenta ministerul francez, cu ocazia Zilei Naționale a României și a celei de-a 99-a aniversări a Marii Uniri.
Cu această ocazie, doamna Darrieussecq se va întâlni cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului României: domnul Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale, domnul Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, domnul George Ciamba, secretar de stat în cadrul ministerului Afacerilor Externe, responsabil de relațiile bilaterale în spațiul euro-atlantic, domnul Nicolae Nasta, secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale și responsabil pentru relația cu Parlamentul, și cu domnul Paul Claudiu Cotîrleț, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii, responsabil de Centenar.
Pentru doamna Geneviève Darrieussecq, această vizită oficială „nu este doar o mare onoare, dar și o datorie de a comemora două evenimente majore, care leagă strâns cele două țări ale noastre: sfârșitul Primului Război Mondial și crearea României moderne”.
Secretarul de stat francez va participa, de asemenea, la parada tradițională de Ziua Națională. Delegația franceză care participă la paradă va fi alcătuită din soldați de la Școala Militară Interarme (EMIA), a cărei misiune este de a instrui ofițeri recrutați intern (foști ofițeri în rezervă, subofițeri și alți militari).
În timpul vizitei sale la București, doamna Darrieussecq va depune, de asemenea, o coroană de flori la Monumentul în memoria soldaților francezi căzuți în luptă „pe pământ românesc în timpul Marelui Război 1916-1919“. Inaugurat în 1922, în prezența mareșalului Foch și Generalilor Berthelot și Weygand, acest monument amintește rolul decisiv pe care l-a jucat armata franceză în eliberarea României. Aliată încă din 1916 a Antantei, România, țară francofilă, a putut conta pe „Misiunea Berthelot“ care a contribuit în mod decisiv la eliberarea de sub influența Reich-ului.(Serviciul de presă al Ambasadei Franței în România)

RADOR (29 noiembrie)