Participarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, la cea de-a noua ediție a Summit-ului European privind Inovarea

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marți, 28 noiembrie 2017, la cea de-a noua ediție a Summit-ului European privind Inovarea.

În intervenția sa, oficialul român a subliniat că inovarea contribuie în mod direct la prosperitatea Europei și la bunăstarea societății și a cetățenilor.

„Viitorul Europei este legat de capacitatea sa de inovare, de transformare a marilor idei în produse și servicii care să creeze creștere economică și locuri de muncă. Inovația este astăzi fragilă, dar împreună, la nivel european, putem să o facem mai puternică. Este timpul ca energiile noastre creative să fie unite, folosind, fără discriminare, resursele existente în toată Uniunea Europeană. Așa cum a menționat și comisarul european Günther Oettinger, responsabil pentru buget şi resurse umane, este nevoie ca viitorul buget european să scoată în evidență valoarea adăugată europeană a finanțării, iar politica de coeziune poate aduce o plusvaloare reală în termeni de inovare“, a declarat Victor Negrescu în cadrul evenimentului găzduit de Parlamentul European.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a reiterat, în contextul primului mandat al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, interesul țării noastre de a contribui activ la elaborarea viitoarelor politici în domeniul inovării.

„România este o țară care are resursele de creativitate necesare pentru a aduce o contribuție în plan european, în vederea elaborării unor politici eficiente în domeniu, iar inovarea se va număra și printre tematicile aflate pe agenda de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019“, a menționat Victor Negrescu.

În cadrul Summit-ului European privind Inovarea a fost lansat și clasamentul „Europe’s Top 50 Start-Ups“. Printre cei 50 de antreprenori selectați din rândul aplicanților provenind din 26 de state membre s-a numărat și o companie românească care activează în domeniul securității informatice.