Sorana Cîrstea a dat tenisul pe handbal

A 37 a jucătoare a lumii i-a vizitat „la lucru” pe vicecampionii naționali, băieții de la CSM București
”Tigrii” au avut suporteri speciali la meciul câștigat ieri, în Liga Zimbrilor, 36-29 cu Dunărea Călărași. Tenismena Sorana Cîrstea le-a purtat noroc, iar handbaliștii de la CSM au bifat al treilea succes consecutiv în campionat.
Aflată la pregătire în țară, Sorana Cîrstea a venit la meci alături de fizioterapeutul ei spaniol, un amic al campionului mondial Antonio Garcia Robledo. ”Aveam dimineața liberă și i-am zis fizioterapeutului meu să mergem la meci. De fiecare dată când sunt acasă și am ocazia vin la handbal, la meciurile celor de la CSM București. Si la partidele fetelor merg cât de des pot”, a explicat Sorana.
Interul stânga al lui CSM București s-a arătat bucuros de șansa de a o cunoște pe jucătoarea româncă, mai ales că este un iubitor al „sportului alb”. ”Avem un prieten în comun, așa ne-am cunoscut. Este foarte bine că noi sportivii suntem uniți. În România sunt mulți sportivi importanți. Mă bucur mult că Sorana a venit la meci și ne-a susținut, cu atât mai mult cu cât practică un sport care mie îmi place foarte, foarte mult”, a spus și Antonio Garcia.

Este fană Cristina Neagu
Tenismena în vârstă de 27 de ani a mărturisit că este fan Cristina Neagu, jucătoare pe care și-ar dori să o întâlnească. ” Mă uit la toate meciurile din Liga Campionilor, dar și la cele ale echipei naționale. Nu o cunosc personal pe Cristina, dar o apreciez enorm. Este un lucru fenomenal să fii cel mai bun sportiv din lume, așa cum este ea în handbal. Este o atletă desăvârșită, mă uit cu mare plăcere când joacă, mă bucur enorm că a revenit în țară și că joacă la CSM București. Așa am apucat să o văd live în câteva partide”, a mărturisit Cîrstea.

A făcut handbal în liceu
Pasiunea Soranei pentru handbal nu este întâmplătoare. În anii adolescenței, tenismena a practicat acest sport care i-a rămas în suflet.” Sunt foarte apropiată de handbal, este sportul meu preferat, după tenis. Am jucat în școală, apoi am făcut liceul sportiv și eram la clasa de handbal, făceam antrenamente în fiecare zi. Am jucat pe toate posturile, încercam toate variantele”, a dezvăluit Sorana.

Începe turneele la Antipozi
Sorana Cîrstea are ambiții mari pentru anul viitor. Tocmai de aceea mai rămâne în țară, la pregatire, până la 26 decembrie, apoi ia drumul Australiei, unde va participa la turneele de la Brisbane, Hobart și Australian Open: ” 2017 a fost un an bun pentru mine, dar cred că pot și mai mult. Îmi doresc să joc bine la Grand Slamuri, dar fiecare turneu este important și are rolul lui”.