Bilet unic RATB – METROREX din 10 decembrie

Consilierii municipali au adoptat, la propunerea primarului general Gabriela Firea, o hotărâre prin care se decide implementarea biletului unic RATB -METROREX. Biletul unic va fi implementat începând cu data de 10 decembrie.
”Într-o prima etapă, biletele unice care vor putea fi achiziționate de la toate caseriile regiei de transport de suprafață și ale celei de transport subteran, vor circula concomitent cu titlurile de călătorie RATB și Metrorex care au fost deja achiziționate de către călători. Într-o etapă ulterioară, ar urma să existe un singur bilet și un singur abonament pentru cele două societăți de transport”, a declarat primarul general Gabriela Firea.
Unul dintre biletele unice va fi de 60 de minute, cu un preț de 5 lei, din care 1,3 lei vor merge la RATB, iar 2,5 lei vor merge către Metrorex. Va exista și un titlu de călătorie de 10 călătorii de câte 60 de minute, cu un preț de 34 de lei, din care 13 lei vor merge către RATB, și un abonament de o zi, cu un preț de 17 lei, dintre care 8 lei vor merge către regia de transport a Municipalității.
Edilul șef a subliniat că ”măsura integrării tarifare a transportului din București este cuprinsă și în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București -Ilfov 2016-2030. Sper să venim și cu alte măsuri prin care să le oferim cetățenilor un transport public civilizat și predictibil”, a declarat Gabriela Firea. /rcostea

BUCUREŞTI FM – 5 decembrie