Editura Casa Radio – lansare album și sesiune autografe Marin Cazacu

La final de an, înainte de sărbătorile de iarnă, Editura Casa Radio a pregătit pentru publicul meloman un eveniment dedicat unuia dintre cei mai îndrăgiți și apreciați muzicieni români contemporani, violoncelistul Marin Cazacu. Este vorba de lansarea albumului „Marin Cazacu – Dvořák, Enescu. Interpretări din Arhiva Radio România”.

Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român, cu participarea protagonistului albumului, în pauza concertului din seara zilei de 8 decembrie 2017, când violoncelistul Marin Cazacu va evolua pe scena Filarmonicii bucureștene. La finalul serii, maestrul Marin Cazacu va oferi spectatorilor o sesiune de autografe.

banner_714x304_CazacuAlbumul cuprinde două înregistrări din Fonoteca Radio România: Simfonia concertantă op. 8 pentru violoncel şi orchestră, o lucrare superbă ce evidenţiază latura romantică a lui Enescu, mai ales în interpretarea inspirată (din 1995) a lui Marin Cazacu, alături de Orchestra Naţională Radio dirijată de Horia Andreescu şi Concertul op. 104 pentru violoncel şi orchestră de Antonin Dvořák, o înregistrare realizată în anul 2000 de Marin Cazacu împreună cu aceeaşi orchestră, condusă însă de Emil Simon. Prezentarea albumului este semnată de muzicologul Valentina Sandu-Dediu.

Marin CazacuCompact-discul „Marin Cazacu – Dvořák, Enescu” este disponibil pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro), la Librăria Casa Radio din str. Temișana nr. 31, București, şi la standul din foaierul Sălii Radio, unde poate fi achiziționat la preț de producător.
Produsele Editurii Casa Radio se găsesc şi în magazinele de specialitate (librăriile Humanitas, Cărturești ş.a.).