UDMR a strâns peste 231 de mii de semnături pentru susţinerea Iniţiativei Minority SafePack

Uniunea Democrată Maghiară din România a strâns peste 231 de mii de semnături pentru susţinerea Iniţiativei Cetăţeneşti Europene Minority SafePack, a declarat vineri, la Târgu Mureş, preşedintele UDMR, la reuniunea Consiliului Reprezentanţilor UDMR, considerat miniparlamentul acestei formaţiuni.

Hunor Kelemen a precizat: UDMR şi-a asumat strângerea a 250 de mii de semnături şi şi-a îndeplinit angajamentul. UDMR consideră în continuare că este sarcina sa menţinerea pe ordinea de zi şi promovarea în Uniunea Europeană a cauzei minorităţilor autohtone. „Dacă UE va dori să menţină diversitatea culturală, va trebui să ia o decizie în privinţa apărării minorităţilor autohtone”, a afirmat Hunor Kelemen.

Preşedintele UDMR crede că, dacă până în luna aprilie a anului viitor se va reuşi strângerea unui milion de semnături din statele membre ale Uniunii Europene, chestiunea privind protejarea minorităţilor va intra în dezbatere doar după alcătuirea noii Comisii Europene, în urma alegerilor pentru Parlamentul European, din 2019./rganciu/fcostea

MTI – 8 decembrie