Conferința ”Drepturile omului și evoluția societății: realități, interpretări, tendințe”

În baza rezoluției 423 (V) din 1950, Adunarea Generală a ONU a invitat toate statele și organizațiile interesate să sărbătorească ziua de 10 decembrie drept „Ziua internațională a drepturilor omului”, astfel în întreaga lume ziua de 10 decembrie marchează una dintre cele mai importante sărbători din istoria omenirii.
Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au răspuns invitației prin participarea la cea de-a treia ediție a Conferinței cu tema: ”Drepturile omului și evoluția societății: realități, interpretări, tendințe”.
Conferința a avut loc în data de 12 decembrie 2017  începând cu ora 10.00, la sala de festivități a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna.
Evenimentul s-a bucurat de prelegerile susținute de către Ștefan MUNTEANU – prof. univ. dr. în cadrul Universității ”George Bacovia”, Ioan RUSU –  profesor univ. dr. în cadrul Universității ”Danubius” Galați și preot capelan Florin SMARANDI – coordonator al preoților din sistemul penitenciar.
Starea de criză care se prefigurează tot mai mult în evoluția societății contemporane impune revenirea la problematica drepturilor omului în societate. Situarea problemei drepturilor și libertăților fundamentale ale omului pe prim-plan este o dovadă a marilor transformări spirituale, culturale și morale, dar și a celor politico-juridice  pe care le traversează comunitatea internațională.
În scopul minimalizării lezării drepturilor omului, pe plan național și internațional se depun eforturi considerabile prin elaborarea unor instrumente cât mai eficiente în scopul respectării acestora.
Acestui demers i se alătură întreg colectivul profesoral al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, prin familiarizarea elevilor cu aspectele teoretice și practice a problematicii drepturilor omului, subliniind importanța cunoașterii și aprofundării acestui domeniu în desfășurarea activităților în sistemul penitenciar românesc, precum și consecințele ce decurg din nerespectarea acestora în demersul profesional.