Atlantic 4, prima echipă de români care pleacă în Atlantic Challenge

Atlantic 4 este prima echipă de români care participă la Atlantic Challenge, traversarea Oceanului Atlantic într-o barcă cu vâsle. Atlantic 4 urmează să traverseze 5000 de kilometri în aproximativ 60 de zile.

Echipa este formată din Vasile Oșean (căpitanul echipei), Andrei Roșu, Ionuț Olteanu și Marius Alexe.

Cursa a început joi, 14 decembrie 2017 în La Gomera (San Sebastian) şi echipa va încerca să atingă Nelson’s Dockyard English Harbour (Antigua).

Despre cursă

Atlantic 4 - 2Talisker Whisky Atlantic Challenge a avut loc prima dată în 1997 şi adună echipe din toată lumea într-o cursă dramatică în care forţa omului se măsoară cu cea a naturii. Competiţia constă în traversarea Oceanului Atlantic pe distanţa dintre La Gomera (Insulele Canare) şi Antigua cu o barcă cu vâsle.

Recordul de traversare până în prezent este de 37 de zile, media de traversare 60 de zile şi cea mai lungă cursă a durat 120 de zile. Acest lucru face din ea cu adevărat cea mai dură cursă de canotaj din lume. Talisker Whisky Atlantic Challenge adună echipe din toată lumea într-o cursă de strângere de fonduri pentru mediu, sănătate, copii defavorizaţi sau dezastre naturale.

Despre echipă

Vasile Oșean (căpitanul echipei) are 38 de ani și este fondatorul proiectului Climbing The World. Căsătorit, tată a doi copii (Paul si Maria), medic coordonator la Medysportline, medicul lotului național de cantonaj.

Andrei Roșu are 42 de ani și este căsătorit și tată a doi copii (Alexandru si Ema). Sportiv de anduranță, blogger, speaker motivațional, coach.

Ionuț Olteanu, cel mai tânăr membru al echipei, are 23 de ani. Fizioterapeut, pasionat să ajute oameni în probleme de sănătate și nu numai. Ambițios, în permanentă dezvoltare.

Marius Alexe are 41 de ani și este căsătorit și tată a doi copii (Antim si Anisia). Angajat al unei companii multinaționale în ultimii 16 ani.

Cauza pentru care vâslește echipa: HOSPICE Casa Speranței

Atlantic 4 va vâsli nu mai puţin de 5000 de kilometri pentru a strânge fondurile necesare, astfel încât HOSPICE Casa Speranţei să construiască un campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limitatoare de viaţă.

Documentarul “Atlantic 4”

Filmare SPIDER x Atlantic 4Pe parcursul călătoriei, echipa SPIDER va filma un documentar despre călătoria celor 4, numit “Atlantic 4”. Filmul va surprinde momente din timpul pregătirii plecării, de pe barcă, dar și scurte testimoniale ale echipei.

Îi puteți urmări pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/climbingtheworldproject

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/climbingtheworldproject/

Jurnalul de bord al echipei va fi updatat în timp real pe:  http://a4.climbingtheworld.com/

Contact: climbingtheworldproject@gmail.com