Palatul Regal din Bucureşti rămâne deschis în această noapte pentru toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai

Palatul Regal din Bucureşti va rămâne deschis în această noapte pentru ca toţi cei care doresc să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai să o poată face. Este decizia anunţată în această seară de Casa Regală, întrucât mii de oameni aşteaptă ore în şir în jurul Palatului Regal pentru a ajunge să se închine la catafalcul Regelui aşezat în Sala Tronului. Florentina Varga se află în faţa Palatului şi relatează acum în direct.

Reporter: Reprezentanţii Casei Regale au decis ca în această noapte porţile Palatului să rămână deschise pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu  Regelui Mihai. Sute de persoane au trecut astăzi pe la catafalc, dar tot sute, poate mii aşteaptă în acest moment la o coadă formată pe Bulevardul Stirbei Vodă.

-: Un mare respect şi o mare tristeţe că s-a dus. Dumnezeu i-a dat atât de multe zile, dar nu a apucat să fie respectat şi să facă, de fapt, ce a fost menit să facă, pentru că şi-a iubit poporul.

-: Am plâns când a abdicat. Eram copil de 19 ani când a abdicat.
Reporter: Aveţi amintiri de atunci?

-: Îmi amintesc, şi să ştiţi că nu exagerez. Am scris pe bucaţi de hârtie „De ce ne luaţi regele?” .

Reporter: Aveţi lacrimi în ochi.

-: Este un moment în care îţi respecţi istoria şi este un moment pe care trebuie să-l respecţi, şi aşa îl simt.

Reporter: Sunt multe flori, lumânări, dar şi fotografii cu Regele Mihai. Oamenii vin pentru a se închina, pentru a ţine un moment de reculegere, dar şi, aşa cum spuneam, să aprindă lumânări şi să lase flori. Am discutat cu câţiva dintre ei, şi toţi poartă un respect pentru Casa Regală şi regretă moartea Regelui./pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 decembrie