Sau crème brulèe au chocolat, ca să sune mai sofisticat. Cu alte cuvinte, crema de zahăr ars s-a combinat cu budinca de ciocolată și a ieșit această minunăție. Procedura este exact cea de la crema de zahăr ars clasică, doar compoziția este diferită și ciocolatoasă.

Se topesc 150 de grame de zahăr într-un vas termorezistent și se tapetează pereții vasului, exact ca la crema de zahăr ars (cred că știe toată lumea cum se face asta). Mare atenție să nu ne ardem cu zahărul topit!

Într-un vas la bain marie se topesc 170 de grame de ciocolată neagră (două tablete). Se toarnă progresiv 400 ml de smântână lichidă (pentru gătit) și se amestecă până se omogenizează compoziția, dar fără să dea în clocot. Se lasă la răcit. Se adaugă un praf de sare.

crème brulèe au chocolat

Separat, se amestecă 6 gălbenușuri cu 6 linguri de zahăr, apoi se toarnă peste ciocolata topită cu smântână, după ce aceasta din urmă s-a răcit suficient.

Toată compoziția se toarnă în vasul tapetat cu zahăr ars și se dă la cuptor, tot în bain marie, la foc mediu, până când se încheagă și trece testul scobitorii.

Se dă la răcit și se servește după ce a stat minim o oră la frigider. Ideal, trebuie să fie ciocolatos-cremoasă și totuși închegată și în plus, bine însiropată cu zahărul ars topit. O nebunie!!!!

Poftă bună!

Daniela Sîrbu