Comisarul european Corina Creţu, în dialog cu cetăţenii, la Academia de Studii Economice din capitală

România are şansa de a deveni un stat refondator al Uniunii Europene, după ce Marea Britanie va părăsi spaţiul comunitar în martie 2019 – crede comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu. Lucrul este posibil în contextul în care acum se poartă discuţii despre definirea viitorului Uniunii în formatul de 27 de state – a afirmat Corina Creţu, în această după-amiază, la un dialog cu cetăţenii, pe care l-a avut la Academia de Studii Economice din capitală.

Corina Creţu: Cred că, pentru prima dată, România are ocazia unică de a fi parte a acestor dezbateri, pentru că noi, atunci când am devenit membri ai Uniunii Europene, am intrat într-o familie cu reguli deja scrise. Deci, acum nu se scriu regulile şi, în funcţie de vocea pe care o vom avea, vom putea să avem o voce puternică şi la formarea bugetului european, care va avea loc în mai. Faptul că România va deţine preşedinţia Uniunii Europene, a Consiliului European, în 2019, ne oferă o şansă extraordinară de a ne impune acele idei care avantajează şi vin în sprijinul cetăţenilor români.

Realizator: Comisarul european Corina Creţu a mai precizat că priorităţile României în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în 2019, ar trebui să fie axate pe consolidarea economică şi reducerea decalajelor dintre regiuni, pe securitatea cetăţenilor şi a graniţelor./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 decembrie